Fotoreportage: Mijn reis naar het noordpoolgebied

Al jaren droomden mijn ouders er, zoals vele anderen, van het Noorderlicht te bekijken. Om hun 25e trouwdag te vieren besloten ze de koffers te pakken en ons mee te nemen op een onvergetelijke reis naar Tromsø, een Noorse stad middenin de arctische wildernis. Hier bezochten we een bevroren meer, joegen we het Noorderlicht na, bevoeren we de Noorse zee op zoek naar Orka’s, en maakten we een sledetocht samen met een stel enthousiaste husky’s. Wat was dit tof!

tromso3tromso2tromso4tromso5

tromso8
Het meer van Prestvannet

Dag 1: Op de eerste dag van onze reis bezochten wij het meer van Prestvannet. Dit meer is in de winter volledig bevroren en functioneert als een prachtige locatie voor de perfecte hike.

’s Avonds gingen we opzoek naar het Noorderlicht. Met een kraakheldere lucht, een hoge activiteit en goede moed gingen we op pad, en met succes: we hebben vrijwel de hele avond kunnen genieten van dit prachtige schouwspel.

tromso21tromso20tromso19

Dag 2: Op de tweede dag stapten we aan boord van de Arctic Princess en betraden we de woeste Noorse zee op zoek naar de Orka. Onder leiding van de Duitse Kapitein Philipp trokken we onze thermal suits aan,  trotseerden we -15 graden Celsius en keken we onze ogen uit vanaf de catamaran. Na 2,5 uur zeilen kwamen de eerste Orka’s tevoorschijn. Whale, hello there!

Philipp vertelde ons prachtige verhalen over zijn studententijd in Enkhuizen, zijn reizen door het Noordpoolgebied, en zijn grootste passie: zeilen. Topgast.

tromso16
Aan boord van de Arctic Princess

tromso15tromso14

tromso22
Thermal suits at the ready!

tromso13tromso11tromso12

Dag 3: Op de laatste dag besloten we in de ochtend nog een kleine wandeling over het eiland te maken. Hier vingen we nog een laatste glimp van de stad en de prachtige, woeste natuur die haar omringt.

’s Middags bezochten we een Husky farm, hier werden we hartelijk ontvangen door maar liefst 300 honden. We kregen een rondleiding door de dog yard, werden opgesloten in een kooi met puppy’s en mochten uiteindelijk een geweldige sledetocht gaan maken. Echt een topafsluiting van een onvergetelijke reis!

tromso7

tromso23.jpg

tromso17

Alle foto’s zijn gemaakt met een iPhone 7 of Huawei P8 lite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s