Inspiratie

Wanneer bloggers werken aan hun posts, schrijven sommigen liever in stilte en eenzaamheid, terwijl anderen behoefte hebben aan achtergrondgeluiden of zelfs contact met anderen. Dan zijn er nog de bare necessities. Gebruik je pen en papier? Gekleurde markers of post-its? Een kop koffie?

In deze post omschrijf ik wat ik nodig heb om mijn verhalen te vertellen. Ik vertel over mijn ideale materiële omgeving, maar ook over de mentale: we hebben ook headspace nodig om te kunnen schrijven.

 

Voordat ik begin aan een nieuwe post, is er altijd een idee. Een verhaal, een thema dat ik wil uitwerken of zelfs enkel een titel. Ideeën komen en gaan op de meest ongelegen momenten van de dag,  daarom is het belangrijk dat er altijd een notitieboekje bij de hand is om ze in op te slaan. Het notitieboekje is voor mij het meest essentiele onderwerp als blogger.

sketching-startup-website-ideas-on-paper-picjumbo-com

De fysieke ruimte waarin ik schrijf is niet heel speciaal. Ik heb mijn laptop altijd bij me en schrijf in multimediazalen op de universiteit, evenals op de bank in mijn studentkamer. Ik waardeer lichte ruimtes en opgeruimde werkbladen, maar heb verder niet veel nodig. Ik geniet van stilte, maar ook zeker van backdrop. Mogelijk afleidend? Ja. Maar ik geef me over aan de conversaties van anderen, terwijl ik begin aan het mijne. (Coffitivity.com is een aanrader!)

modern-graphic-designer-essentials-picjumbo-com.jpg

De mentale ruimte die ik nodig heb om mezelf te zetten tot het schrijven van blogposts is andere koek. Ik heb veel tijd nodig om mijn gedachten en gevoelens te verwerken. Dit process gebeurt onbewust: Erover nadenken of piekeren werkt juist averechts.

De momenten waarin ik doe, ervaar en leef zijn de momenten waarin nieuwe ideeën tot me doordringen. De momenten waarin een plotse herinnering je te binnen schiet of de momenten waarin je ineens een logisch verband ontdekt. Op deze momenten vind ik mezelf in staat te schrijven.

Hoe creër jij jouw “space to write”?

 

Afbeeldingen naar picjumbo.com

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s