White Knights Everywhere

De wereld van online gaming is een taaie, waar iedereen een tough guy lijkt te zijn. Toch blijkt dit soms schijn, want zodra er een meisje meespeelt wordt iedereen gek. Er heerst een grote ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de gaming wereld. Meisjes worden gewoonweg niet met rust gelaten, puur omdat het meisjes zijn. In deze post vraag ik me af waarom dit speelt en wanneer het stopt.

Ik speel League of Legends, big deal: iedereen doet dat. Tegenwoordig is 50.4% van de gamers vrouw. Toch heerst er nog steeds een echte mannencultuur en heb ik elke dag te maken met nare misvattingen die gewoonweg nergens op slaan. Zo zou ik spelen, omdat ik wanhopig op zoek ben naar aandacht of omdat ik ‘one of the guys’ wil zijn. Ook hoor ik vaak dat meisjes een slechtere oog-handcoördinatie hebben, wat hen de zwakke schakel van het team maakt. ‘Girl-gamers’ worden geschetst als aandachtsgeil en ordinair. (De term ‘Girl-gamer’ is eigenlijk al seksistisch, naar mijn mening). Waar slaat dit op en wat is het doel? Gelukkig is er de mute-knop, waarmee je met één klik van al het gezeik af bent.

Alsof dit nog niet erg genoeg was heb je aan de andere kant van het spectrum de white knights: de moraalridders van het internet. Ze struinen het internet af, opzoek naar een damsel in distress die zij kunnen redden. Vaak hebben ze geen idee wat er precies aan de hand is, maar als jij in nood bent nemen ze het voor je op. Dit doen ze niet perse omdat je gelijk hebt, maar in de hoop een wit voetje te halen bij vrouwen. In ruil voor deze heldendaad verwachten ze dan vaak een (seksuele) beloning. Boii, please. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat wij wel voor onszelf op kunnen komen en dat wij totaal niet zitten te wachten op een random dude die onze problemen gebruikt voor zijn persoonlijke agenda, maar ik zeg het toch maar even. 😉

Dus, jongens en meisjes, knoop het goed tussen je oren: vrouwen gamen omdat ze dat leuk vinden en als ze dan toch slecht blijken te zijn, ligt dat aan hun gebrek aan skills, niet aan hun geslacht. Got it? Oké, GG.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s