How To Be Open Minded

Het is een tijd geleden dat ik voor het laatst een artikel heb gepost, maar ik ben back! Ik heb de afgelopen maand de tijd genomen mijn omgeving wat beter in me op te nemen en wat dieper na te denken over de wereld. Ik probeer dit te doen met een open mind. Mijn motto is dan ook Live and Let Live, en mijn mening niet doorslaggevend. Ik vind het bezit van een open mind heel belangrijk, en wil daarom wat tips delen.

Dus, als je geen zin meer hebt om de wereld vanuit één perspectief te bekijken, en mensen niet meer met je om willen gaan omdat je onredelijke conclusies trekt én nooit naar meer dan één kant van het verhaal luistert, dan is dit artikel wellicht iets voor jou. Het is namelijk tijd om die oogkleppen af te zetten en die horizon te verbreden.

1. Omarm het onbekende

Wanneer je probeert een open denkhouding aan te nemen, zul je afscheid moeten nemen van je comfort zone en zul je moeten proberen nieuwe en onbekende dingen te integreren in je leven. De kleinste en simpelste dingen kunnen al een groot impact hebben op je manier van denken. Neem eens een andere route naar college of werk, drink eens koffie met je buurman of luister eens naar een ander genre op spotify.

2. Geef alles een kans

De Engelse uitspraak ‘Don’t knock it before you try it’ is er een om te beamen. Bekrompen mensen neigen negatieve meningen te vormen over iets dat ze niet eens geprobeerd hebben. Wil  je dit voorkomen? Vraag jezelf dan eens af welk bewijs je hebt om je negatieve meningen te ondersteunen.

3. Just say yes

Als je streeft naar een open mind is het belangrijk wat vaker “ja” te zeggen, in plaats van “nee”. Als je dan toch neigt naar een nee, vraag je dan af waarom. Is het misschien de angst voor het onbekende, wil je je comfort zone niet verlaten of wil je de hele dag in bed liggen in plaats van nieuwe ervaringen op doen? Face the feeling en probeer een manier te vinden om het te bestrijden.

4. Verander je perspectief

Probeer een situatie vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer na te gaan waarom mensen een bepaalde mening hebben. Je komt misschien wel een aantal goede punten tegen, en zo niet, dan ben je in ieder geval beter geinformeerd.

5. Bekijk het positief

Elk nadeel heeft zijn voordeel, probeer dit ook in te zien. Positiviteit helpt je dingen te waarderen die je dacht te haten. Dit zelfde geldt voor zeuren en klagen. Mocht je jezelf betrappen hierop, probeer dit dan meteen te counteren.

6. Onderwijs jezelf

Als je open minded wil zijn, zul je jezelf goed moeten blijven informeren. Kijk het nieuws, lees meer, ga het gesprek aan met anderen en stel vragen. Probeer je eens te verdiepen in meerdere kanten van een verhaal, meerdere levensbeschouwingen en meerdere gedachtegangen.

7. Don’t judge

Mijn laatste tip is de allerbelangrijkste. Mensen met een bekrompen houding staan bekend om hun voorbarige oordeel over anderen zonder hen echt te kennen. Als jij de neiging hebt een mening te vormen over anderen wanneer je ze voor het eerst ontmoet, of zelfs wanneer je voor het eerst over hen hoort, dan heb je wat werk te doen. Probeer een mening te vormen over een persoon op basis van zijn/haar gedrag en uitspraken, niet op basis van zijn/haar achtergrond, uiterlijk of accent.

Probeer je bewust bezig te houden met deze tips, en je zult merken dat de wereld er heel snel anders uit zal zien. Bedankt voor het lezen en succes!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s